Over Lion de Leeuw

Ik ben Lion de Leeuw, als topsporter actief geweest in de biljartsport op het hoogste niveau (Ereklasse). Bovendien heb ik gespeeld in de Nederlandse Eredivisie voor Topteams en in de Duitse Bundesliga.

Mijn eerste biljartlessen heb ik gehad van achterneef Willy Steures die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan mijn ontwikkeling en aan wie ik dank verschuldigd ben voor zijn enthousiasme en inzet als trainer.

Na het doorstaan van een testcase heb ik enkele jaren trainingen gevolgd op Sportcentrum Papendal onder begeleiding van wijlen Tony Schrauwen, destijds bondscoach van de Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB).
Van Tony heb ik niet alleen als speler veel geleerd maar ook zijn deze wijze lessen enorm van invloed geweest op mijn denken en doen als trainer/coach.

Naast lessen van Willy Steures en Tony Schrauwen heb ik ook nog trainingen gevolgd bij Harry van der Ven en Jos Bongers.

Tijdens mijn actieve periode als biljarter heb ik ervaren wat stress, angst en twijfel met je doet. Dit heeft mij als speler doen inzien dat mentaal talent getraind kan en moet worden om te presteren met plezier.

Na te zijn gestopt als actief biljarter heb ik mij door middel van studie verdiept in de mentale processen bij sporters, muzikanten en mensen die andere podium activiteiten ontplooien, denk aan spreken in openbaar, lezingen en dergelijke.

Momenteel coach en train ik sporters, muzikanten, sprekers, acteurs en overige performers om hun prestatie te kunnen leveren en dat te doen met plezier, zonder stress angst en twijfel.

Naast deze werkzaamheden ben ik Bondstrainer (Coach) bij de Koninklijke Nederlandse Biljartbond en tevens Technisch coördinator.

Als docent bij de cursus Biljartinstructeur A en B van de KNBB ben ik verantwoordelijk voor het opleiden van trainers in de biljartsport.

Ook geef ik privé trainingen aan biljarters op diverse niveau’s en draag zo bij aan hun spel- en prestatie ontwikkeling.

Muziek en met name de gitaar is ook altijd een grote passie geweest.
Ik heb klassiek gitaar gestudeerd bij Ed Galstaun. Daar heb ik muziek uit verschillende periodes, techniekboeken en gitaarmethodes bestudeerd.
Hierdoor heb ik mij technisch, theoretisch en muzikaal kunnen ontwikkelen.
Mijn kennis en kunde geef ik nu door aan leerlingen tijdens mijn muzieklessen.