Over Lion de Leeuw

Ik ben Lion de Leeuw oprichter van de Leeuw coaching en training. De Leeuw coaching en training is werkzaam op het gebied van sport en muziek.

Als sporter actief geweest in de biljartsport op het hoogste niveau (Ereklasse). Bovendien heb ik gespeeld in de Nederlandse Eredivisie voor Topteams en in de Duitse Bundesliga.

Mijn eerste trainingen kreeg ik op 16 jarige leeftijd. Na een selectieprocedure heb ik enkele jaren trainingen gevolgd op Sportcentrum Papendal onder leiding van wijlen Tony Schrauwen, destijds bondscoach van de Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB).
Van Tony heb ik niet alleen als speler veel geleerd, maar ook zijn deze wijze lessen enorm van invloed geweest op mijn denken en doen als trainer/coach.

Tijdens mijn actieve periode als speler heb ik gezien en ook ervaren wat stress, angst en twijfel voor het presteren betekent. Dit heeft mij doen inzien dat de mentale weerbaarheid getraind kan en moet worden om optimaal te presteren.

Na te zijn gestopt als actief biljarter heb ik mij door middel van studie verdiept in de mentale processen bij sporters, muzikanten en mensen die andere podium activiteiten ontplooien, denk aan spreken in openbaar, lezingen en dergelijke.

Momenteel coach en train ik sporters, muzikanten, sprekers, acteurs en overige performers om hun prestatie te kunnen leveren en dat te doen met plezier, zonder stress angst en twijfel.

Naast deze werkzaamheden ben ik Bondstrainer (Coach) bij de Koninklijke Nederlandse Biljartbond en tevens Technisch coördinator.
Als docent bij de cursus Biljartinstructeur A en B van de KNBB ben ik verantwoordelijk voor het opleiden van trainers in de biljartsport.

Verder geef ik privé trainingen aan biljarters, van beginners tot aan het hoogste niveau, en draag zo bij aan hun spel- en prestatie ontwikkeling.

Naast trainingen in de sport ben ik actief als gitaarleraar in de stijlen klassiek gitaar en popmuziek. De gitaar is een prachtig instrument en wordt door veel mensen bespeeld. Ik heb zelf gitaarlessen gevolgd bij Ed Galstaun voor de klassieke gitaar. Voor de elektrische en akoestische gitaar heb ik les gehad in popmuziek van Ton Rossen. Bij beide conservatoriumgitaristen heb ik zowel theorie- en praktijklessen gevolgd en daarbij veel kennis vergaard op het gebied van interpretatie en uitvoering van muziek. De gitaar is een klein orkest op zichzelf en bespelen van het instrument geeft enorme voldoening.